این روش سنتی تهیـه درون خانـه، انداختن ماکارونی داخل ماالشعیر بسیـار کم هزینـه هست و من تلاش کردم از پیچیدگی های بی دلیلش کم کنم که تا یک خانم یـا آقا با حداقل امکانات بـه راحتی بتونـه درست کنـه. انداختن ماکارونی داخل ماالشعیر شاید بشـه گفت بـه جز بار اول، دفعه های بعدی از آشپزی وقت کمتری ببره. انداختن ماکارونی داخل ماالشعیر به منظور افرادی کـه داخل کشوز زندگی مـی کنند و معمولا به منظور خرید نوشیدنی های الکلی با دغدغه هایی مثل نیروی انتظامـی، تقلبی بودن و از همـه مـهمتر گرونی مواجه هستند، روشی بسیـار مناسب است.

این رو هم حتما اضافه کنم کـه مصرف مدیریت شده یـا هر الکلی، احتمال ابتلا بـه بیماری‌های قلبی – عروقی و زوال عقل را کم مـی کنـه و مخمر چون یک منبع خوب از مواد غذایی مثل منیزیم، پتاسیم، فسفر و … بـه حساب مـی آید بسیـار مغزی و مفید هست و صد البته مصرف بی رویـه آن بـه شدت مضر به منظور سلامتی هست که احتمال ابتلا بـه بیماری های کبدی رو افزایش مـیده.

و اما 7 قلم وسیله  لازم به منظور تهیـه :

ماالشعیر تلخ بهنوش ( مارکهای جوجو و هوفنبرگ هم امتحانشون رو بعد ) 18عدد یک لیتری

شکر 2.5 کیلو

مخمر، تقریبا یک قاشق غذا خوری ( مخمر نون با قوطی آبی رنگ کـه فرانسوی هست تو همـه سوپر مارکتهای های معتبر پیدا مـیشـه )

دبه یـا کلمن 20 لیتری کـه درش پیچ و کاملن محکم بشـه ( 20 لیتر واقعی جا داشته باشـه )

شلنگ شفاف 1.5 متر

چسب آکواریوم درون سایز خمـیر دندونی

پارچه خیلی نازک یـا توری بـه اندازه درون دبه یـا کلمن

ابتدا یک لیوان ( از این دسته دار ساده ها ) شکر را با دو بطری از ماالشعیر بـه خوبی حل کرده و داخل دبه مـی ریزیم و این عمل رو که تا تمام شدن 18 بطری و شکرمون ادامـه مـی دیم.  درون آخر یکبار دیگه هم توی دبه هم مـی زنیم کـه شکر کاملا درون ماالشعیر حل بشـه. ( مـهم ) سپس یک قاشق غذا خوری مخمر رو درون یـه نصفه لیوان آب  آب ولرم 37 درجه هم مـی زینم که تا کامل حل بشـه، این کار رو اگر با گوشت کوب برقی یـا همزن انجام بدیم بهتره، بـه مدت یک ربع مـیذاریم بمونـه، بعد بـه محلول شکر و ما الشعیر اضافه و دوباره هم مـی زنیم.

بعد از اضافه مخمر، بـه مدت 48 ساعت درِ دبه حتما باز بمونـه و با توری روی ان رو مـی پوشونیم کـه حشره ای واردش نشـه. تو این 48 ساعت 4 الا 5 بار خیلی خیلی آروم هم مـی زینم کـه سر ریز نشـه. بعد از 48 ساعت درون دبه یـا کلمن رو بـه اندازه قطر شلنگ مون و شلنگ رو ازش رد مـی کنیم، یک سر شلنگ تو محلول، سر دیگش رو درون یک ظرف آب قرار مـیدیم و در دبه رو محکم مـی بندیم ( به منظور این کـه هوای حاصل از فعل و انفعالات کـه به خاطر عملیـات تخمـیر انجام مـیشـه از دبه خارج بشـه )

دور درِ دبه کـه شلنگ از اون رد شده رو با کمـی چسب آکواریوم مـی پوشونیم کـه هوا وارد دبه نشـه و به مدت 10 روز درون جایی تاریک ( به منظور بهتر انجام شدن عملیـات تخمـیر ) و در دمای معمولی اتاق نگهداری مـی کنیم. اگر دسترسی بـه فضایی تاریک نداریم، مـیتونیم یک پتو دور دبه بپیچیم کـه نوری بهش نرسه. بعد از 10روز، محلول رو با شلنگ مک زده یـا اگر کلمن باشـه کـه به خاطر داشتن شیر، کار راحت تری داریم، داخل بطری های خودش کـه از قبل تمـیز و خشک شده بر مـی گردونیم و به ازای هر یک لیتر یـا یک بطری، یک قاشق «سر خالی» غذا خوری شکر با کمک قیف اضافه مـی کنیم و درش رو محکم مـی بندیم.

کار تمام هست به همـین راحتی! بعد از یک هفته از بطری ، نوش جان کنید. از تجربه نترسید. اگر الکل ابجوی تان زیـاد بود و با احتسابی کـه من دارم حدود 10 درصد الکل خواهد بود مـی توانید از شکر ماجرا مدام کم کنید که تا به تلخی مورد نظر خودتان برسید. راستی به منظور حقه عطر و طعمش هم حتما بگم کـه بهترین و معروفترین راه استفاده از گیـاه رازک هست کـه خوشبختانـه تو همـه عطاری های ما هم پیدا مـیشـه و بسیـار هم خواص درمانی داره یـا هر نوع معطرات هم واهمـه نداشته باشید.

سلامتی ممدو هم فراموش نشود

: انداختن ماکارونی داخل ماالشعیر




[طرز تهیـه خانگی ممدو - مرد روز انداختن ماکارونی داخل ماالشعیر]

نویسنده و منبع: ممدو صفایی |